"M/F Arveprinsesse Caroline-Mathilde"

Main Index | Trafik Index | Færge Index | Webmaster

M/F Arveprins Knud M/F Arveprinsesse Caroline-Mathilde

M/F Arveprins Knud fra 1963, som var den første tredækker på Storebælt. Færgen der var opkaldt efter FDM´s kongelige protektor havde plads til 400 biler.

M/F Arveprinsesse Caroline-Mathilde fra 1973, som den næste tredækkerfærge på Halsskov - Knudshoved  burde have heddet. Læs nedenstående dokumentation.

Dokumentation

Naturligvis ved jeg godt, at færgen hedder ROMSØ, men jeg har leget lidt med tanken, at den første tredækker hed ARVEPRINS KNUD, derfor burde den næste egentlig have haft navnet ARVEPRINSESSE CAROLINE-MATHILDE, frem for et navn efter en ø, som de fleste først fik kendskab til, da der kom en færge med dens navn.

Tanken med et "færgeægtepar" er heller ikke fjern. På Fugleflugtslinien sejler de to nye danske færger med navnene "PRINSESSE BENEDIKTE og PRINS RICHARD. Mens vi nu er ved tanken, hvorfor skal SJÆLLAND stadig slæbe rundt med det navn frem for at give den sit oprindelige navn tilbage, nemlig DRONNING INGRID, som var dens oprindelige navn, indtil den nye IC færge skulle overtage det. Så har vi et par bevarede færger med det gamle kongepars navne.   

Tommy Rolf Nielsen Martens